Logo initiatevenLimburg

  • header

Wil jij jouw verhalen delen met studenten?

Iedereen is een vat vol verhalen.
Verhalen over de kindertijd, verhalen over je ouders, verhalen hoe het voor jou was op de lagere school. En later, verhalen over je eerste baan, je eerste verliefdheid, hoe moeilijk of makkelijk het was een baan te vinden. Verhalen over betere tijden en slechtere tijden. Verhalen over gezond zijn of ziek worden. Verhalen over de buurt waarin je leeft. De buurman waar je je soms zorgen over maakt.

Ieder jaar is er een module bij de Universiteit Maastricht voor 2e jaars bacheloropleiding gezondheidswetenschappen. Die module heet Adoptie van een Burgerinitiatief en/of patiëntenvereniging. Studenten adopteren in groepjes van drie of vier in die maanden een patiëntenorganisatie of een burgerinitiatief. Aan de hand van een vraagstellling die zo’n initiatief geformuleerd heeft gaan ze aan de slag. Ze doen onderzoek, interviewen mensen, zetten soms een kleine enquête uit. Aan het eind van de module presenteren ze dan in een mini symposium hoe ze gewerkt hebben, wat hun bevindingen waren én hun aanbeveling.

Voor deze studenten (“de professionals van de toekomst”) is er op 25 september in de middag de Universiteit in Maastricht (UNS 40) een bijeenkomst georganiseerd over “storytelling”.

Esther Stoffers van Burgerkracht Limburg zal voor studenten en belangstellenden een middag verzorgen over “verhalen”.

Wat maakt iets tot een goed verhaal ?

Welke elementen moet een goed verhaal hebben ?

Hoe hou je de ander geboeid met je verhaal ?

Wat vertel je soms wel, soms niet ?

In de middag willen we studenten ook met Limburgse burgers verhalen laten delen.

Heb jij een verhaal, ben jij in staat naar de ander te luisteren, de ander soms een beetje te helpen goed bij het eigen verhaal te komen, en heb je interesse deel te nemen aan deze middag, meld je dan bij Roel Sillen, adviseur Burgerkracht Limburg.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Onderdeel van Burgerkracht Limburg

image001okprovincie limburg

Logo initiatevenLimburg

 

Luister met BrowseAloud

ba toolbar