Logo initiatevenLimburg

  • header

Positief nieuws voor de ruim 600.000 COPD-patiënten in Nederland: steeds meer ziekenhuizen gaan over tot de introductie van het thuis kunnen meten van vitale COPD-waarden. Dit betekent dat COPD-patiënten hiervoor niet meer speciaal naar het ziekenhuis hoeven te komen. “Bovendien voorkomt het ook ziekenhuisopnames, een prachtige ontwikkeling”, aldus Emiel Rolink, directeur van Long Alliantie Nederland.

Om ziekenhuizen te helpen deze ambitie waar te maken, ontvangen zij tijdens de nationale e-healthweek een boek uit handen van Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dit boek vinden zij kennis, ervaringen en een plan van aanpak hoe digitale COPD-zorg beschikbaar te maken.

Joris van Eijck, directeur Zorg bij Menzis: “Met dit project maken wij deze innovatieve werkwijze voor veel meer mensen toegankelijk. Wij stimuleren graag innovatieve zorg die de kwaliteit en het gemak voor patiënten verhoogt en daarbij ook de doelmatigheid bevordert.”

Ziekenhuizen in heel Nederland
Zorgverzekeraar Menzis spant zich samen met het Nederlandse zorginnovatiebedrijf FocusCura in om deze moderne vorm van COPD-zorg voor patiënten in heel Nederland mogelijk te maken. Dit naar aanleiding van succesvolle proefprojecten vorig jaar in onder meer het Slingeland Ziekenhuis, Isala en MC Slotervaart.

Nu volgen ook andere verzekeraars en ontstaat er een koplopersgroep met ziekenhuizen door heel Nederland. De koplopersgroep introduceert thuismeten voor COPD-patiënten en start bovendien een klinisch multi-center onderzoek, waarbij door een promovendus gericht onderzoek wordt gedaan naar de effecten.

Lees het hele artikel van FMT


 

Onderdeel van Burgerkracht Limburg

image001okprovincie limburg

Logo initiatevenLimburg

 

Luister met BrowseAloud

ba toolbar